ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: +30 26610 38849

Δελτίο Τύπου ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΛΑ ΣΕ ΨΥΧ. ΚΛΙΝΙΚΗ & ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων, με την έκθεση του εικαστικού και δημοσιογράφου, Θανάση Λάλα, ο εικαστικός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Σπύρο Κλαδά, πραγματοποίησε ομάδες ζωγραφικής με πάσχοντες από ψυχική νόσο που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Νοσοκομείου Ημέρας του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου, και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο της Κέρκυρας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, στο χώρο του Νοσοκομείου Ημέρας και στην γκαλερί «The Attic», όπου πραγματοποιείται η έκθεση του κ. Λάλα.

Στο Νοσοκομείο Ημέρας, τον καλλιτέχνη συνόδευσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ρουμπάτης, στην ομάδα συμμετείχαν 10 καλλιτέχνες και παρέστη το επιστημονικό προσωπικό των υπηρεσιών αυτών.

Ο Θανάσης Λάλας, πραγματικά, εντυπωσίασε με τον τρόπο που προσέγγισε την ομάδα, δημιούργησε μαζί τους, συζήτησε και ξεκίνησε τη δημιουργία ενός πίνακα που θα χαρίσει στη δομή αυτή.

Τον πίνακα μαζί με τα έργα των συμμετεχόντων, τα οποία πήρε μαζί του, θα τα ολοκληρώσει στην επόμενη επίσκεψή του, η οποία θα προγραμματιστεί σύντομα.

Στο ίδιο πλαίσιο, μαζί με τον Σπύρο Κλαδά υποδέχθηκε τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσα από τη διαδικασία της ζωγραφικής, τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν και να συζητήσουν μαζί του.

Και τα έργα των παιδιών τα πήρε μαζί του, προκειμένου να τα ολοκληρώσει και να τα επιστρέψει στην επόμενη συνάντηση μαζί τους.

Μετά τις δύο δράσεις ο Πρόεδρος της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Σπύρος Κλαδάς δήλωσε:

«Όπως ανακοίνωσα κατά τα εγκαίνια της έκθεσης του φίλου Θανάση Λάλα, υλοποιήσαμε σήμερα τις δράσεις που στο πλαίσιο της έκθεσης είχαμε προγραμματίσει. Ήταν πράγματι μια συγκινητική και φοβερά διδακτική εμπειρία, τόσο για τους συμμετέχοντες αλλά πολύ περισσότερο για μας. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τον κ. Λάλα, το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ρουμπάτη και το σύνολο του προσωπικού για την υποδοχή και το τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Υδραίου και το προσωπικό του Ορφανοτροφείου για την ανταπόκρισή τους στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δράσης».

You might be interested in …

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε σήμερα και μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!