ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ: +30 26610 38849

Ο Καποδίστριας στη μυστική συνέλευση των κλεφταρματολών στη Λευκάδα τo 1807

Η «Κερκυραίων Πολιτεία» πραγματοποίησε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο. Τίτλος της ομιλίας που έλαβε χώρα στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ήταν: «Ο Καποδίστριας στη μυστική συνέλευση των κλεφταρματολών στη Λευκάδα το 1807».Την εκδήλωση προλογίζει ο πρόεδρος της Κερκυραίων Πολιτεία Σπύρος Κλαδάς.

Η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου σωματείου ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας, με ομιλητή τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο και θέμα :«Ο Καποδίστριας στην άγνωστη συνέλευση των κλεφταρματολών στην Λευκάδα το 1807».

Ο κ. Συρίγος αναφέρθηκε σε μια περίοδο της ζωής του Ι. Καποδίστρια, η οποία, αν και δεν είναι ευρέως γνωστή, συνδέεται με την επιτυχή άμυνα της Λευκάδας κατά του Αλή Πασά, χάρι και στην ενεργή ανάμειξη κλεφταρματολών του Ελλαδικού χώρου που κατέφθασαν σε βοήθεια της Ιόνιας Πολιτείας μετά από πρόσκλησή της.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός το συγκεκριμένο περιστατικό ήταν εξαιρετικά σημαντικό, εξαιτίας του ότι για πρώτη φορά εμφανίζονται Έλληνες οπλαρχηγοί, να προστρέχουν για την «πατρίδα», προκειμένου να κρατήσουν την ελευθερία της Λευκάδας, αγωνιζόμενοι εκτός των στενών γεωγραφικών ορίων που δρούσαν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Σπύρος Κλαδάς, παρουσίασε τους σκοπούς του Σωματείου.

You might be interested in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε σήμερα και μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας!